Eneco vaag over groenspaarplan voor (klein)kindere

spaarvarkenMijn energieleverancier Eneco heb ik onlangs benaderd met het idee de mogelijkheden te onderzoeken voor een groenspaarplan voor (klein)kinderen. Dat als alternatief voor het zilvervlootsparen dat niet echt van de grond komt en bovendien onaantrekkelijk is door de zeer lage rente.

Redelijk snel kreeg ik per mail antwoord van de afdeling marketing/communicatie. Ik werd vriendelijk bedankt voor het meedenken en “het goede idee dat aansluit bij de manier waarop wij tegen duurzame energie en de toekomst aankijken”. Eneco meldt mij dat zij (toevallig) ook ideeën in die richting hebben, maar het is niet duidelijk “per wanneer en hoe exact”.Ja, dat is natuurlijk erg vaag en het geeft weinig vertrouwen of zo’n groenspaarplan voor (klein)kinderen er komt bij Eneco.  Dat is teleurstellend en dat begrijpt Eneco ook. Daarom werd ik erop gewezen dat ik wel kan participeren in een nieuw Windpark bij Houten. “Een iets andere vorm dan u schetst maar iedereen in Nederland kan meedoen”.

Dat Windpark is een mooi initiatief. Voor dat project obligaties kopen is, totaal wat anders dan zo’n groenspaarplan.  Voor mij is dat geen alternatief. En ik ben, eerlijk gezegd, ook niet van plan om te wachten totdat Eneco misschien ooit met een groenspaarplan voor (klein)kinderen of iets vergelijkbaars komt. Ik denk dat ik maar eens ga aankloppen bij een groene concurrent van Eneco.