Paaswonder brengt PEC Zwolle KNVB-beker

PEC Zwolle supportersWat een gedenkwaardig wonder voor PEC Zwolle op Eerste Paasdag 2014. Het oppermachtig gedachte Ajax zo magistraal verslaan met 5-1 in de Kuip van Feyenoord. En zo de zilveren dennenappel, de KNVB-beker meenemen naar de hoofdstad van Overijssel waar het een jaar zal pronken in de prijzenkast van PEC Zwolle. Wat een ongelofelijke prestatie, verdiend met aantrekkelijk voetbal. Ik feliciteer de club, de supporters en de stad Zwolle van harte met deze bijzondere verdienste.

Hoewel ik sinds 1989 in Enschede woon en vooral supporter ben van FC Twente ben ik erg blij met PEC Zwolle als verdiende winnaar van de KNVB-beker. Ik ben geboren en getogen in Zwolle en heb van m’n tiende tot vijftiende in jeugdelftallen gespeeld van PEC. Ik heb altijd een band gehouden met Zwolle (waar m’n moeder en broer Fred nog wonen) en met PéEéCé.                                                                                                                       Het is ook mooi dat Overijssel met FC Twente en PEC Zwolle 2 clubs heeft die komend seizoen meedoen aan de Europa League. In 2010 maakte ik het landkampioenschap van FC Twente mee in Enschede en het jaar daarop het winnen van de KNVB-beker (toen ook Ajax werd verslagen) en de tweede plek in de competitie. Die prachtige gebeurtenissen zette de hele stad en de regio op stelten met duizenden hossende en zingende mensen op de singels en in het centrum. Een indrukwekkend, positief en sfeervol volksfeest dat ik nooit zal vergeten.                                                                                                                   PEC Zwolle logoIk hoop voor de aanhang van PEC Zwolle en de inwoners van de stad Zwolle dat ze dit ook meemaken. Geniet van dit schitterend moment en vergeet dit nooit!