Enschede als subsponsor van schaatsicoon Jorien ter Mors

Jorien ter Mors uit Enschede, de beste sprintschaatster van de wereld, zit zonder ploeg en zoekt nu nieuwe sponsors. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik dat bericht las. Ben je olympisch en wereldkampioene en dan moet je met de pet in de hand vragen of er personen of bedrijven zij die je financieel willen steunen. Anders kun je je schaatsen aan de wilgen hangen.

Het is kennelijk een groot probleem om sponsoren in de schaatsport te vinden want andere grote Nederlandse schaatsers worstelen met hetzelfde probleem. Kijk maar naar Ireen Wüst, nog zo’n sporticoon. De economie trekt aan en ondernemingen draaien weer goed en maken winsten, ook in Twente.  Dan zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn om in deze regio geldschieters te vinden voor Jorien ter Mors?

Ik heb bewondering voor Jorien om haar onvoorstelbare kracht en doorzettingsvermogen. Lichamelijke tegenslagen komt zij met haar nuchterheid snel te boven. Ze knalt dan door en boekt grote overwinningen zoals onlangs bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in  Zuid Korea en vlak daarna ook nog wereldkampioene sprint worden. Grote klasse!.

Ik vraag me af of de gemeente Enschede niet een duit in het zakje kan doen als subsponsor van Jorien? Als prominent inwoonster van onze stad is ze een voorbeeld voor de jeugd en kan ze Enschede overal ter wereld uitdragen. Jorien versterkt zo het imago van Enschede als sportstad.

Het is voor mij wel belangrijk dat je een eventuele financiële bijdrage koppelt aan maatschappelijke activiteiten van Jorien ter Mors in Enschede. Ze zou bijvoorbeeld als tegenprestatie gratis schaatsles kunnen geven op onze IJsbaan Twente aan kinderen die in armoede leven. Jorien is bezig met een sponsoractie op LinkedIn. Ze stelt de volgende vraag: “Wilt u een samenwerking aangaan met de beste sprintschaatster van de wereld? Wat zou het mooi zijn als, naast een bekend bedrijf, ook de gemeente Enschede die vraag positief beantwoordt. De gemeente Enschede is er als de kippen bij om Jorien te laten huldigen door de burgemeester als ze prestaties van wereldformaat levert. Daar mag echt wel een extra (financieel) stapje bij.

Dan zijn Jorien én Enschede super winnaars.