Over Rene

In de Zwolse volkswijk Assendorp stond mijn wieg. In een hoekwoning van de Dahliastraat werd ik in 1956 geboren op dezelfde plek waar ook mijn vader het levenslicht zag. Na de lagere school doorliep ik in Zwolle het atheneum van de Thorbecke scholengemeenschap. Op m’n 19-de vertrok ik uit de hoofdstad van Overijssel en werd ik journalist in Twente (Dagblad v/h Oosten en Tubantia).

 

Overijssel is de provincie waar ik bijna mijn hele leven met veel plezier woon en werk.
Behalve in Zwolle, woonde en werkte ik in Almelo, Deventer en Enschede. Verder was ik ook actief in Emmen en Lelystad.
Mijn loopbaan telt ruim 37 jaren waarin ik journalist, communicatieadviseur en raadsgriffier was. Op dit moment is mijn functie griffier van de gemeenteraad in Ommen. Daarnaast ben ik voor de PvdA lid van Provinciale Staten van Overijssel en fractiewoordvoerder op het gebied van economie en werkgelegenheid.

Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen (2 dochters en 1 zoon). En ik ben sinds eind 2012 opa van inmiddels twee prachtige kleinkinderen.

Rood Nest

In Zwolle groeide ik op in een rood nest en je kunt zeggen dat ik gepokt en gemazeld ben in de PvdA. De sociaal-democratische idealen kreeg ik met de paplepel ingegoten door mijn vader Koos die 8 jaar PvdA-raadslid was in Zwolle.
Opgeteld ben ik ruim 20 jaren actief voor de PvdA. Ik vervulde allerlei bestuursfuncties op lokaal en regionaal niveau en zat in vele werk- en actiegroepen. Ik heb me altijd ingezet voor economische ontwikkelingen, werkgelegenheid, innovatie en duurzaamheid.
Van 2002 tot eind 2007 was ik gemeenteraadslid in Enschede. Dat was voor GroenLinks, een partij die me in die periode aansprak vanwege haar opvattingen over en inzet voor duurzaamheid. Maar ik kon de PvdA niet loslaten. Ik voel me meer thuis in een grote, progressieve partij die weet hoe je idealen kunt realiseren door bestuurlijke verantwoordelijkheid goed te dragen. Bovendien zijn tegenwoordig vele aspecten van duurzaamheid en groene economie te vinden binnen de PvdA. Politiek en in mijn werk houd ik me altijd bezig met maatschappelijke en bestuurlijke vernieuwing. Ik knok voor een actieve, betrokken overheid die mensen ruimte geeft om een kwalitatief goed bestaan op te bouwen.
Als (oud)inwoner en werknemer van een aantal grotere Overijsselse gemeenten ken ik de problemen van de stad. Maar door mijn werk in Ommen en daarvoor in de Achterhoek(Borculo)  weet ik ook goed wat er speelt bij plattelandsgemeenten.
Al mijn kennis en ervaring gebruik ik om Overijssel economisch beter, socialer en groener te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s